Till kräken och de som göder dom…

Conny sitter på parkbänken med ölen pissljummen i handen. ”Gratis är gott” tänker han när han för burken till munnen och klunkar i sig. När han tömt burken märker han att det visst var den sista han hade i kassen. ”Näe nu får vi ta och knalla till Systemet för påfyllning tror jag, fick ju utbetalning idag trots allt och det måste firas med en pava, ”Näe två pavor, och inget jävla skeppet heller för den delen” muttrar han för sig själv medans han knallar ner mot Drottninggatan från Vasaparken. Spårvagnschauffören på 3:an drar i bromsen för kung och fosterland och svär utav helvete åt Conny när han dagdrömmande och raglande korsar Nygatan vid söder tull utan att se sig för. ”Skaff dig ett jobb fyllesvin, nästa gång glömmer jag bromsa” skriker chauffören genom en neddragen ruta. I Norrköping finns inga goa och glada spårvagnsoperatörer. ”Gula faran” ska fan i mig ges företräde, fylljävlar som bilar ska väja och gör de inte det smäller det.

Uppe på Haga sitter Jens och Anna vid middagsbordet efter de lagt barnen. De var båda trötta efter arbetsdagen på Whirlpool och Fiskebybruk. ”Vi behöver en ny barnvagn till tvillingarna” säger Jens. Anna tittar trött upp och ler åt honom, sedan svarar hon ”Om vi sparar lite kan vi köpa en till julen”. ”Men suffletten har ju en stor jävla reva upptill, det kommer ju bli svinkallt för barnen när det blåser” protesterar han. ”De reder sig med filtar och halsdukar gubben, tills vi har råd” får han tillbaka. Tanken på att inte ha råd gjorde Jens irriterad varje gång han spände upp suffletten och han kände sig som ett hjon när de gick ut med barnvagnen för att lämpa av barnen på dagis. ”Vi skulle inte ha lånat upp oss så jävligt på lägenheten” tänkte han. Men han ville inte tjata om det igen, Anna trivdes trots allt på Haga. Tillslut skulle de få det bättre ställt ekonomisk, så fort bilarna var avbetalda. ”Två år till, bara inget händer med dem tills dess”, de var ju ändå nya. Han tittade ut genom köksfönstret och fick syn på två fulla idioter som slogs över något utanför pizzerian, kanske över en kärring eller skulder efter en kväll på spelautomaterna och för många flaskor Mariestad. ”På en tisdag, folk är fan helt dumma i huvet” hävde han ur sig till Anna. Hon suckade och gick in till vardagsrummet, han följde efter henne in och när de satt sig i soffan tog hon hans hand i sin, lutade sitt huvud mot hans axel och och viskade ”Jag älskar dig Jensa”.

På sitt rum i sin mammas lägenhet ute på Hagebygatan satt Erik och skrek på någon som just dödat honom. Saliven stänkte på skärmarna medans förolämpningarna haglade mellan kombattanterna. Eriks mamma som gått och lagt sig runt tio på kvällen vaknade till och undrade för sig själv när han skulle sluta spela. Hon skulle ju upp och vara på jobbet vid halv sex. Hon slet på sig en tröja och smög ut till hallen och bort till hans rum. ”Erik” inget svar… ”Eerik” hon hörde honom svära. Till slut gick hon fram till honom och knackade honom på axeln. ”Erik kan du tona ner lite, jag måste sova” frågade hon. ”Meeen va fan morsan nu dog jag igen” svarade han. ”Dog?” ”Du, nu håller du fan i mig käften, tjugofem år gammal och sitter på arslet dag och natt” nu var hon förbannad. Han tog av sig lurarna och tittade på henne med ett uttryckslöst ansikte. ”Du har för fan inte gjort ett skit idag, diskhögen sitter där än. Imorgon är den borta när jag kommer hem och ser jag inte att du sökt jobb någonstans åker du fan ut” fortsatte hon. ”Men morsan…” försökte han. ”Nu är du tyst, klockan är TRE PÅ MORGONEN, jag ska sova och kom ihåg vad jag sa” hon var lack på riktigt. ”Och ta en dusch för i helvete, rummet luktar som en jävla djurpark” svor hon innan hon slängde igen dörren. När hon lagt sig igen kände hon sig nöjd, ”Det får fan vara nog nu” var det sista hon tänkte innan hon slumra till igen. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s