På kullen

På en kulle står en man och spejar precis bakom trädlinjen och synar landskapet där nedanför. Plötsligt rynkar han på pannan, något har gjort honom obekväm. Snabbt slinker mannen tillbaka in i trädens skuggor och försvinner tyst. Han vill inte störa eller delta i det som pågår där nere i dalen.

Mannen hade sett ondskan och det fördärvade stadie som är så markant för vår tidsålder, dekadensen och lättjan som förpestar våra hjärtan, myllret av petitesser som omringar människan i dess existens. Ett träsk där vi som bäst i midjehöjd kravlar oss igenom floskler och ryggmärgsreaktioner, om vi inte bara ger upp och lider drunkningsdöden.

Mannens reaktion är fullt förståelig och kanske kan ses som en tyst protest. Tyvärr är flykten inget som kommer gagna honom eller hans likar i längden. Då han är en del av den sjuka samhällskroppen vare sig han vill eller inte. Att gömma sig är längre inte ett alternativ för någon.
Jag hoppas att han är en rättskaffens man som slank tillbaka in i mörkret för att slipa kniv, yxa och skicka bud om strid runt omkring i skugglandet.

Jag önskar att en dag få se mannen återvända till kullen för att speja ner i dalen. Den här gången med en armé bakom sig i skuggorna vid trädlinjen. Hukandes, väntandes på anfall. Att horn och trumma ekar ner i sänkan precis innan attacken och sätter skräck i frihetens fiender när urfäders raseri och ilska äntligen kanaliseras och fokuseras. Länge nog har dessa män suttit kuvade, knutit sina nävar, fått utstå hån och bespottning. Bestulna på sin frihet och sitt självbestämmande.

Aldrig mer…. Aldrig mer…. ALDRIG MER!

Stridens lycka och frenesi driver på. En första batalj, en början, en återgång till vår rot. Horden går till attack….

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s