Hel väntar

De anländer i långa rader, vandrar livlösa genom grinden i öster, hasandes på sina bara fötter. Med tomma blickar ser de ner i backen på hälarna framför sig som likt sandpapper slipar vägen len för de efterföljande.

Marschen går så sakta att ingen vid liv skulle registrerat någon rörelse från deras kroppar. Resultatet av ett liv utan mening eller hjältemod. Hel väntar tålmodigt med krökt rygg och hon välkomnar alla in i sitt dödsrike. 

Deras livsgärning har ej bedömts av högre kraft eftersom ett liv utan gärning inte är värt att hålla råd över. Så obetydliga är dessa själar i våra förfäders ögon, för att en grå tillvaro i livet utan riktning eller mål leder till det samma i efterlivet. 

Du vandrade livet igenom som ett tomt skal, i en borg av hud och kött. Föll i glömska själsligt då du ratade ditt ursprung och vanärade de som bröt marken här innan dig, de som säkrade din plats här på jorden. En kropp utan innehåll, ja en bortkastad existens.

Men frukta ej, i dödsriket lider ingen. En intetsägande tillvaro väntar dig där nere, precis som du förde ditt liv när du levde. En evig slummer kommer sänka sig och aldrig kommer du yttra en udda tanke. Du är fast, helt utan möjlighet att någonsin sticka ut i mängden. 

Hon välkomnar er. Hel, dödsrikets gudinna, likblek, skadat gods efter att hon kastats ner i mörkret. Hon väntar er men sörjer er inte och gläds er inte. För ni finns inte, i döden precis som i livet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s